logo

Deel deze website via:

Wat is het SWT?

Wijkcoaches

U hebt problemen … wat dan?

Als u problemen hebt, dan zijn er diverse instellingen waar u terecht kunt, zoals Optimisd of het algemeen maatschappelijk werk. Als u heel veel problemen hebt die met elkaar te maken hebben, dan kan het voor u erg moeilijk worden. U kunt dan uw hulpverlener bij een van deze instellingen ook vragen of het Sociaal Wijkteam u misschien kan helpen. Het Sociaal Wijkteam Schijndel bestaat uit mensen die allemaal veel ervaring hebben met het oplossen van problemen op het gebied van wonen, zorg, financiën werk en opvoeding.

Het SWT is uw coach, in uw wijk!

 


De wijkcoach ondersteunt

De wijkcoach ondersteunt u bij het zoeken van oplossingen. Hij of zij bekijkt samen met u wat u daarvoor nodig hebt. Er wordt dan vooral gekeken naar wat u zélf kunt doen. Samen met de wijkcoach stelt u een plan op om de problemen de baas te worden. De wijkcoach helpt u om de problemen aan te pakken.

 

Dit doet u voor uzelf, voor uw kinderen, voor uw gezin en voor uw wijk

Omdat de wijkcoach kijkt naar uw totale situatie hoeft u niet van loket naar loket. Als u problemen hebt met instanties, of instanties hebben zorgen over u of uw gezinsleden, dan vertelt de wijkcoach u eerlijk en duidelijk wat er kan gaan gebeuren. En samen met u gaat de wijkcoach op zoek naar oplossingen die bij uw situatie passen. De wijkcoach kan ook andere mensen inschakelen, maar de wijkcoach blijft altijd uw aanspreekpunt. Hij of zij helpt u ook als u zich wilt inzetten voor (activiteiten in) uw wijk. Uiteindelijk is het belangrijk dat iedereen mee kan doen.

Uw wijk op Social Media

 • Twitter
 • Facebook
 • YouTube
Follow @SWTSchijndel

Unable to display Facebook posts.
Show error

Error: Error validating application. Application has been deleted.
Type: OAuthException
Code: 190
Please refer to our Error Message Reference.
imgSociale wijkteams: samenwerking verdient aandacht
Binnen sociale wijkteams dient de samenwerking op casusniveau meer aandacht te krijgen dan momenteel vaak het geval is. Organisaties van wie medewerkers zitting hebben in sociale wijkteams zijn vaak bezig met het aantonen met hun eigen onmisbaarheid, en dat is niet altijd in het belang van de burger die een hulpvraag heeft. Daarnaast is te zien dat vanwege de verschillende rollen die organisaties binnen sociale wijkteams hebben, zij soms tegenstrijdige signalen aan cliënten geven. "En daar heeft zo'n burger dan ook helemaal niks aan", aldus Riesje Paulissen, projectleider sociale wijkteams bij de gemeente Ede.
imgGemeente Zaanstad Sociale Wijkteams
Per 1 januari 2014 kunnen alle bewoners uit Zaanstad voor vragen en hulp op het gebied van zorg en welzijn terecht op een plek in de wijk. In totaal zullen er 10 sociale wijkteams operationeel zijn. Bij een sociaal wijkteam kunnen inwoners terecht wanneer zij tegen problemen aanlopen op het gebied van welzijn, zorg en werk & inkomen. Een sociaal wijkteam biedt zorg en ondersteuning dichtbij, integraal, op maat en uitgaand van de eigen mogelijkheden van inwoners. Het sociaal wijkteam zorgt ervoor dat een huishouden niet voor ieder probleem een ander aanspreekpunt heeft. Het team werkt voor ieder huishouden met één plan en één regisseur. De meeste hulpvragen van mensen die nu bij de huidige sociale wijkteams komen, hebben betrekking op schuldenproblematiek, eenzaamheid, huisvesting en huiselijk geweld
imgGewoon doen wat nodig is; Sociale wijkteams Nijmegen
De film 'Gewoon doen wat nodig is' laat zien hoe de gemeente Nijmegen op zoek gaat naar praktische oplossingen voor de recente bezuinigingen in de zorg. In 2012 startte Nijmegen een pilot met sociale wijkteams. In deze film zoomen we in op de opzet en werkwijze van het sociaal wijkteam.
imgKracht door Verbinding (22 mei 2013)
De ontwikkelopgaven voor de transitie van jeugdzorg en AWBZ-taken nader uitgewerkt.

Nieuws van de straat

 • Mantelzorger verdient waardering

  ‘Mantelzorg doe je samen’ is het landelijke thema van de Dag van de Mantelzorg. Bent...
  Lees meer

 • Het Sociaal Wijkteam gaat verhuizen

  Op 24 juni gaat het Sociaal Wijkteam verhuizen naar ’t Spectrum in Schijndel. De nieuwe...
  Lees meer

 • Klacht over het SWT ?

  U heeft een klacht over het wijkteam   De medewerkers van de wijkteams willen u...
  Lees meer

Meer nieuws