logo

Deel deze website via:

Nieuws

 • Het Sociaal Wijkteam gaat verhuizen

  22 June 2016

  Op 24 juni gaat het Sociaal Wijkteam verhuizen naar ’t Spectrum in Schijndel. De nieuwe locatie brengt een groot voordeel met zich mee. Het team zit namelijk op deze locatie dichtbij andere partners waarmee zij samenwerken. Denk hierbij aan Juvans, Welzijn de Meierij en Vluchtelingenwerk.

  Dichtbij

  Ook na 1 januari 2017, als de fusie met gemeente Veghel en gemeente Sint-Oedenrode een feit is, blijft het Sociaal Wijkteam in ’t Spectrum. Zo blijft het team dichtbij voor u als inwoner van Schijndel en zijn zij makkelijk te bereiken.

  Bij het Sociaal Wijkteam kunt u als inwoner van Schijndel terecht met vragen over uw persoonlijke situatie. U kunt zelf problemen of moeilijkheden ervaren op het gebied van wonen, zorg, werk of inkomen. Vragen die u heeft kunnen bijvoorbeeld gaan over de opvoeding van uw kinderen, schulden die ontstaan zijn, het moeite hebben met het zelfstandig blijven wonen, overlast die u ervaart in de buurt of het vinden van een goede daginvulling.
  Daarnaast kunt u ook contact zoeken met het Sociaal Wijkteam als u zich zorgen maakt over iemand in uw omgeving. Geen vraag is voor het Sociaal Wijkteam vreemd, moeilijk of onbelangrijk. Het Sociaal Wijkteam ondersteunt u bij het vinden van oplossingen voor problemen. Zij bekijken samen met u wat nodig is om het probleem weer de baas te worden.

  Bereikbaarheid

  Het Sociaal Wijkteam is telefonisch bereikbaar via 073 544 08 88. Daarnaast kunt u mailen naar sociaalwijkteam@schijndel.nl.

  U kunt ook zonder afspraak langskomen tijdens de inloopspreekuren. Dat kan op werkdagen tussen 9.00 en 10.00 uur in ‘t Spectrum. Op de vrijdag kunt u daar tevens tussen 11.00 en 12.00 uur binnen lopen. In de andere woonservicepunten in Schijndel is er ook één keer per week een inloopspreekuur. In het Gasthuis is dat op maandag tussen 10.00 en 11.00 uur. Bij De Vink op maandag tussen 11.00 en 12.00 uur en in de Schakel kunt u op dinsdag tussen 11.00 en 12.00 uur terecht.


 • Terug naar nieuwsoverzicht

Uw wijk op Social Media

 • Twitter
 • Facebook
 • YouTube
Follow @SWTSchijndel

Unable to display Facebook posts.
Show error

Error: Error validating application. Application has been deleted.
Type: OAuthException
Code: 190
Please refer to our Error Message Reference.
imgSociale wijkteams: samenwerking verdient aandacht
Binnen sociale wijkteams dient de samenwerking op casusniveau meer aandacht te krijgen dan momenteel vaak het geval is. Organisaties van wie medewerkers zitting hebben in sociale wijkteams zijn vaak bezig met het aantonen met hun eigen onmisbaarheid, en dat is niet altijd in het belang van de burger die een hulpvraag heeft. Daarnaast is te zien dat vanwege de verschillende rollen die organisaties binnen sociale wijkteams hebben, zij soms tegenstrijdige signalen aan cliënten geven. "En daar heeft zo'n burger dan ook helemaal niks aan", aldus Riesje Paulissen, projectleider sociale wijkteams bij de gemeente Ede.
imgGemeente Zaanstad Sociale Wijkteams
Per 1 januari 2014 kunnen alle bewoners uit Zaanstad voor vragen en hulp op het gebied van zorg en welzijn terecht op een plek in de wijk. In totaal zullen er 10 sociale wijkteams operationeel zijn. Bij een sociaal wijkteam kunnen inwoners terecht wanneer zij tegen problemen aanlopen op het gebied van welzijn, zorg en werk & inkomen. Een sociaal wijkteam biedt zorg en ondersteuning dichtbij, integraal, op maat en uitgaand van de eigen mogelijkheden van inwoners. Het sociaal wijkteam zorgt ervoor dat een huishouden niet voor ieder probleem een ander aanspreekpunt heeft. Het team werkt voor ieder huishouden met één plan en één regisseur. De meeste hulpvragen van mensen die nu bij de huidige sociale wijkteams komen, hebben betrekking op schuldenproblematiek, eenzaamheid, huisvesting en huiselijk geweld
imgGewoon doen wat nodig is; Sociale wijkteams Nijmegen
De film 'Gewoon doen wat nodig is' laat zien hoe de gemeente Nijmegen op zoek gaat naar praktische oplossingen voor de recente bezuinigingen in de zorg. In 2012 startte Nijmegen een pilot met sociale wijkteams. In deze film zoomen we in op de opzet en werkwijze van het sociaal wijkteam.
imgKracht door Verbinding (22 mei 2013)
De ontwikkelopgaven voor de transitie van jeugdzorg en AWBZ-taken nader uitgewerkt.