logo

Deel deze website via:

Nieuws

 • Eenmalige koopkrachttegemoetkoming 2014

  07 November 2014

  2014-11-07

  December is voor veel mensen een dure maand. Iets extra’ s kunt u vast wel gebruiken. Zeker als u een bijstandsuitkering heeft of een inkomen tot maximaal 110% van de geldende bijstandsnorm. Dan heeft u recht op de eenmalige koopkrachttegemoetkoming lage inkomens.

  Wie op 1 september een bijstandsuitkering heeft, of een andere vergoeding heeft ontvangen van Optimisd in 2014, krijgt het geld automatisch op zijn rekening gestort eind november (week 48). Daar hoeft u dan niets voor te doen.

  Deze tegemoetkoming bedraagt:

  € 100,– voor een gehuwden/samenwonenden

  € 90,– voor een alleenstaande ouder

  € 70,– voor een alleenstaande.

  Degenen die geen bijstandsuitkering ontvangen of geen vergoeding heeft ontvangen van Optimisd in 2014, kunnen een aanvraagformulier downloaden van onze website, bij ons opvragen of langskomen bij het Minimaloket (vanaf 15 oktober).

  Klik hier voor het aanvraagformulier en hier voor de checklist. Of ga hiervoor naar Digitaal loket, Formulieren downloaden.

  Optimisd heeft een speciaal telefoonnummer opengesteld voor eventuele informatie over de koopkrachttegemoetkoming: Telefoonnummer 0413 – 750 350 (te bereiken maandag t/m donderdag van 13.30 tot 16.00 uur).


 • Terug naar nieuwsoverzicht

Uw wijk op Social Media

 • Twitter
 • Facebook
 • YouTube
Follow @SWTSchijndel

Unable to display Facebook posts.
Show error

Error: Error validating application. Application has been deleted.
Type: OAuthException
Code: 190
Please refer to our Error Message Reference.
imgSociale wijkteams: samenwerking verdient aandacht
Binnen sociale wijkteams dient de samenwerking op casusniveau meer aandacht te krijgen dan momenteel vaak het geval is. Organisaties van wie medewerkers zitting hebben in sociale wijkteams zijn vaak bezig met het aantonen met hun eigen onmisbaarheid, en dat is niet altijd in het belang van de burger die een hulpvraag heeft. Daarnaast is te zien dat vanwege de verschillende rollen die organisaties binnen sociale wijkteams hebben, zij soms tegenstrijdige signalen aan cliënten geven. "En daar heeft zo'n burger dan ook helemaal niks aan", aldus Riesje Paulissen, projectleider sociale wijkteams bij de gemeente Ede.
imgGemeente Zaanstad Sociale Wijkteams
Per 1 januari 2014 kunnen alle bewoners uit Zaanstad voor vragen en hulp op het gebied van zorg en welzijn terecht op een plek in de wijk. In totaal zullen er 10 sociale wijkteams operationeel zijn. Bij een sociaal wijkteam kunnen inwoners terecht wanneer zij tegen problemen aanlopen op het gebied van welzijn, zorg en werk & inkomen. Een sociaal wijkteam biedt zorg en ondersteuning dichtbij, integraal, op maat en uitgaand van de eigen mogelijkheden van inwoners. Het sociaal wijkteam zorgt ervoor dat een huishouden niet voor ieder probleem een ander aanspreekpunt heeft. Het team werkt voor ieder huishouden met één plan en één regisseur. De meeste hulpvragen van mensen die nu bij de huidige sociale wijkteams komen, hebben betrekking op schuldenproblematiek, eenzaamheid, huisvesting en huiselijk geweld
imgGewoon doen wat nodig is; Sociale wijkteams Nijmegen
De film 'Gewoon doen wat nodig is' laat zien hoe de gemeente Nijmegen op zoek gaat naar praktische oplossingen voor de recente bezuinigingen in de zorg. In 2012 startte Nijmegen een pilot met sociale wijkteams. In deze film zoomen we in op de opzet en werkwijze van het sociaal wijkteam.
imgKracht door Verbinding (22 mei 2013)
De ontwikkelopgaven voor de transitie van jeugdzorg en AWBZ-taken nader uitgewerkt.